Mahtikiskasta terveellisempiä välipaloja –Into Seinäjoki ja SJK Juniorit edistävät yhdessä lasten hyvinvointia

Mahtikiskan logo keltaisella pohjalla. Pikselöity teksti Mahtikiska maistuvaa menopalaa sekä marjojen ja hedelmien kuvia.

Into Seinäjoki ja SJK Juniorit edistävät lasten terveellisempää ravitsemusta tulevan kevään aikana Mahtikiska -pilotissa Wallsport Areenan kahviossa. Kioskissa etsitään ja testataan uusia terveellisiä välipalatuotteita. Pilotin aloittaa pelaajille ja pelaajien vanhemmille suunnattu kysely, jolla kartoitetaan kuluttajien toiveita ja ajatuksia.

“Kioskissa etsitään ja testataan uusia terveellisiä välipalatuotteita tulevan kevään aikana.”

Monipuolinen ruoka ja terveelliset välipalat ovat tärkeitä kaikille lapsille. Syömällä terveellisesti lapset jaksavat paremmin myös harrastuksissa.

– Koska SJK Junioreille lasten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistäminen on tärkeää, oli helppo innostua Inton ehdotuksesta lähteä yhteistyöhön tähän pilottiin, SJK Junioreiden toiminnanjohtaja Jussi Saarijärvi toteaa.

– Yksi osa valmentamista on toimia esimerkkinä lapsille ja kasvatuskumppaneina vanhemmille ja kouluille. Koemme, että täten myös Wallsport Areenan kioskitarjonnassa tulee ottaa huomioon terveellisyyden edistämisen näkökulma, seurakehittäjä Tero Tamminen painottaa.

“Syömällä terveellisesti lapset jaksavat paremmin myös harrastuksissa.”

– Tavoite on yksinkertainen, ja taustalla on monialainen pitkään jatkunut yhteistyö, jossa myös alueen ruoka-alan yritykset ovat vahvasti mukana. Tämä on yksi konkreettinen esimerkki Healthy Kids of Seinäjoki -toiminnasta. Parhaimmillaan saamme terveellisemmistä välipaloista ja kioski-konseptoinnista vientituotteita muualle Suomeen ja miksei kansainvälisestikin, asiantuntija Elina Koivisto Into Seinäjoesta kertoo.

Taustalla kansainvälinen kumppanuusverkosto

Mahtikiska-pilotti on Into Seinäjoessa osa Cities2030 -hanketta, jota toteutetaan yhdessä 40 eurooppalaisen kumppanin kanssa. Into sekä toinen alueellinen partneri, ProAgria Etelä-Pohjanmaa, keskittyvät Suomen pilotissa lasten ja nuorten ravitsemuksen ja hyvinvoinnin edistämiseen. Yhteistyökumppaneita ovat Seinäjoen kaupunki, koulut, kolmas sektori sekä alueen yritykset.

– Tämän projektin vahvuus on mahdollisuus luoda konkreettista ja paikallista. Pilotti SJK:n kanssa on yksi monista hankkeen osallistavista yhteisluontiprosesseista kuluttajien kanssa. Tavoitteena on luoda mahdollisuuksia ruokajärjestelmän muutokseen kohti kestävämpää ja terveellisempää suuntaa, asiantuntija ja hankkeen projektipäällikkö Koivisto toteaa.

Suomesta Inton ja ProAgrian lisäksi mukana hankkeessa on Smart Lean Hub Oy.

Lisätietoja: Elina Koivisto, Into Seinäjoki Oy, elina.koivisto@intoseinajoki.fi, 040 736 2043