Tehdään hyvä fiilis -festarit

Seinäjoen Keskustorilla 

Tapahtuma siirtyy järjestettäväksi myöhemmin kesällä tai syksyllä 2020.

Tehdään hyvä fiilis -haaste huipentuu päätöstapahtumaan Seinäjoen Keskustorilla 9.5.2020. Tehdään hyvä fiilis -festarit hakee nyt esiintyjiä seinäjokisista lapsista ja nuorista. Esiintyjähaku on auki 10.4.2020 asti. Ilmoittautumislomakkeelle pääset tästä.

Tapahtuman ohjelma julkaistaan pian!

Lisätietoja

Kati Särmö
Yhdessä yhteistyöllä –koordinaattori, Seinäjoen kaupunki
050 543 3700
kati.sarmo@seinajoki.fi

Mikä on Tehdään hyvä fiilis?

Seinäjoen varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa toteutetaan Yhdessä yhteistyöllä –toimintamallia, joka ohjaa arvostavaan kohtaamiseen sekä konfliktien rakentavaan ratkaisemiseen. Lukuvuodesta 2019-2020 alkaen se on päiväkotien ja koulujen kiusaamisen vastaisen toiminnan perusta. Toimintamalli perustuu moniammatillisen osaamisen hyödyntämiseen, oppilaiden osallistamiseen sekä kodin ja koulun väliseen yhteistyöhön.

Toimintamallin tärkein osa on ennaltaehkäisevä toiminta eli Meidän hyvä fiilis. On ensiarvoisen tärkeää, että tätä työtä tekevät kaikki – koko kaupunki.

Yritys, järjestö, liikuntaseura: ota vastaan Tehdään hyvä fiilis -haaste ja ilmoittaudu mukaan!

Haastamme yritykset, järjestöt, opiskelijat, harrasteryhmät, liikuntaseurat ja yhteisöt tarjoamaan oppilaitoksille yhteistyötä kiusaamisen ehkäisemiseksi, hyvän fiiliksen lisäämiseksi ja turvallisen kasvuympäristön vahvistamiseksi kaikille lapsille ja nuorille. Tarjottavan yhteistyön tulee olla oppilaitoksille maksutonta.

Miten osallistun? Ilmoita miten haluat osallistua, millaista yhteistyötä tai toimintaa tarjoat. Ilmoittautumaan pääset TÄSTÄ.

Esimerkkejä tavoista osallistua:

  • kutsu oppilaitos, luokka tai eskariryhmä yritysvierailulle
  • ilmoittaudu puhujaksi koululle tai päiväkotiin
  • osallistu päiväkodin tai koulun yhteishengen nostattamiseen projektilla tai arjen toiminnalla
  • tarjoudu yhteistyöhön kampanjan päätöstapahtuman järjestelyihin
  • sopivaa yhteistyömuotoa voi ideoida myös yhdessä päiväkotien ja koulujen kanssa

Ilmoitetuista yhteistyöehdotuksista koostetaan tarjotin tälle sivustolle. Lukuvuoden 2019-2020 aikana oppilaitokset voivat olla yhteydessä tarjottimelta löytyviin, haasteessa mukana oleviin tahoihin.

Tehdään hyvä fiilis -haaste käynnistyy Yrittäjän päivänä 5.9. ja kestää koko lukuvuoden 2019-2020. Haaste huipentuu päätöstapahtumaan Seinäjoen Keskustorilla 9.5.2020.

 

Lisätietoja

Kati Särmö
Yhdessä yhteistyöllä –koordinaattori, Seinäjoen kaupunki
kati.sarmo@seinajoki.fi

Kaisa Metsänranta (yritykset)
koordinaattori, Seinäjoen Yrittäjät ry
040 765 9716
seinajoen@yrittajat.fi

Yhdessä yhteistyöllä

Seinäjoen kaupungin Yhdessä yhteistyöllä -toimintamalli ohjaa kouluissa arvostavaan kohtaamiseen sekä konfliktien rakentavaan ratkaisemiseen.  Toimintamalli perustuu moniammatillisen osaamisen hyödyntämiseen, oppilaiden osallistamiseen sekä kodin ja koulun väliseen yhteistyöhön. Yhdessä yhteistyöllä vahvistetaan luottamuksen kulttuuria ja lisätään sosiaalista yhdenvertaisuutta.

Yhdessä yhteistyöllä –toimintamalli sisältyy lakisääteiseen koulujen suunnitelmaan oppilaiden suojaamiseksi väkivallalta, kiusaamiselta ja häirinnältä (Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki).

 

© 2019 Seinäjoen Kaupunki | Tietosuojaseloste | Privacy Policy