Syksyllä polkaistiin käyntiin Tehdään hyvä fiilis –haaste. Paikalliset yritykset, järjestöt, liikuntaseurat, harrasteryhmät ja yhdistykset on haastettu ja haastetaan edelleen tarjoamaan yhteistyötä varhaiskasvatukselle ja kouluille kiusaamisen ehkäisemiseksi, hyvän fiiliksen lisäämiseksi ja turvallisen kasvuympäristön vahvistamiseksi kaikille lapsille ja nuorille. Kiusaamisen ennaltaehkäisy on koko kaupungin tehtävä, ei vain oppilaitosten.

Tarjottava yhteistyö ja toiminta on maksutonta. Myös oppilaitokset itse voivat osallistua ideointiin ja haasteen kehittämiseen.

Yhteistyötarjottimelta voi valita omalle ryhmälle sopivaa toimintaa. Sivulle päivittyy uusia yhteistyötarjouksia kevääseen saakka. Oppilaitokset voivat myös itse olla aktiivisia ja haastaa eri tahoja yhteistyöhön.

Yritykset ja yhteisöt on haastettu ja haastetaan edelleen tarjoamaan yhteistyötä varhaiskasvatukselle ja kouluille kiusaamisen ehkäisemiseksi ja hyvän fiiliksen lisäämiseksi!

Haasteen on käynnistänyt Seinäjoen Yrittäjien hallitus ja luokanopettaja Kati Särmö Kukaan ei ole nolla –hengessä. Työryhmään kuuluu myös Seinäjoen kaupungin perusopetuksen yrittäjämäinen toimintatapa, kulttuuripalvelut, nuorisopalvelut, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen yksikkö, Healthy Kids of Seinäjoki kehitysalustahanke, Into Seinäjoki, MLL Pohjanmaan piiri ja Kaupunkilehti Epari.

Tehdään hyvä fiilis -haaste huipentuu Hyvän fiiliksen festareihin Seinäjoen Keskustorilla lauantaina 9.5.2020.

Toimi siis näin:

  1. Mene sivulle www.healthykidsofseinajoki.fi/tehdaanhyvafiilis/#tarjotin
  2. Tutustu tarjontaan ja valitse teidän luokalle tai päiväkotiryhmälle sopiva yhteistyökumppani.
  3. Ota yhteyttä valittuun kumppaniin ja sopikaa vierailun yksityiskohdista.
  4. Vinkkaa tutulle yrittäjälle haasteesta, tarjottimelle mahtuu vielä lisää yrityksiä!

Epari ottaa mielellään juttuvinkkejä vastaan syntyneistä yhteistyötapahtumista. Tässä esimerkki yhdestä toteutuneesta yhteistyötoiminnasta: www.epari.fi/uutiset/online-uutiset/tehdaan-seinajoesta-entista-kivempi-kaupunki-lapset-ja-koululaiset-haastavat-yritykset-ja-yhteisot-mukaan