Seinäjoella lapsiperheet halutaan mukaan hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyöhön. Seinäjoen kaupunki, Mannerheimin lastensuojeluliiton Pohjanmaan piiri ja Seinäjoen paikallisyhdistys sekä Seinäjoen 4H yhdistys järjestävät lapsiperheille suunnatun Onni kasvaa osallisuudesta -asukasillan Apila-kirjastossa keskiviikkona 25.9.2019 klo 17.

– Asukasillassa keskustellaan hyvinvoinnin teemoista aikuisten ja lasten kanssa osallistavia menetelmiä hyödyntäen. Tietoa tullaan jatkossa hyödyntämään osana kaupungin terveyden ja hyvinvoinnin kehittämistyötä. Seinäjoki lapsiystävällisenä kuntana haluaa nostaa lapsiperheiden äänen kuuluviin, kertoo Seinäjoen kaupungin hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori Julia Sillanpää.

Asukasilta tarjoaa tietoa kaupungin Healthy Kids of Seinäjoki -toimintamallista, joka kokoaa yhteen eri toimijat ja tahot lapsiperheiden kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseksi. Lasten oikeuksista osallisuuden näkökulmasta kertoo Mannerheimin lastensuojeluliiton johtava asiantuntija Esa Iivonen. Tilaisuus alkaa ruokailulla klo 17. Ohjelmassa on myös kulttuuriesityksiä ja lapset saavat osallistua osallisuuden kukkanurmen istuttamiseen. Asukasilta on maksuton.

Tilaisuus järjestetään osana Seinäjoen kaupungin Lihavuus laskuun –mallinnushanketta ja se toteutetaan terveyden edistämisen määrärahalla (STM).

Lisätietoa asukasillasta tapahtuman Facebook-sivulla.

Asukasillan aikataulu ja ohjelma