Tehdään hyvä fiilis

Seinäjoen varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa toteutetaan Yhdessä yhteistyöllä –toimintamallia, joka ohjaa arvostavaan kohtaamiseen sekä konfliktien rakentavaan ratkaisemiseen. Lukuvuodesta 2019-2020 alkaen se on päiväkotien ja koulujen kiusaamisen vastaisen toiminnan perusta. Toimintamalli perustuu moniammatillisen osaamisen hyödyntämiseen, oppilaiden osallistamiseen sekä kodin ja koulun väliseen yhteistyöhön.

Toimintamallin tärkein osa on ennaltaehkäisevä toiminta eli Meidän hyvä fiilis. On ensiarvoisen tärkeää, että tätä työtä tekevät kaikki – koko kaupunki.

Tehdään hyvä fiilis -haaste käynnistyy 5.9. – ilmoittaudu mukaan!

Haastamme yritykset, järjestöt, opiskelijat, harrasteryhmät, liikuntaseurat ja yhteisöt tarjoamaan oppilaitoksille yhteistyötä kiusaamisen ehkäisemiseksi, hyvän fiiliksen lisäämiseksi ja turvallisen kasvuympäristön vahvistamiseksi kaikille lapsille ja nuorille. Tarjottavan yhteistyön tulee olla oppilaitoksille maksutonta.

Miten osallistun? Ilmoita miten haluat osallistua, millaista yhteistyötä tai toimintaa tarjoat. Ilmoittautumaan pääset TÄSTÄ.

Esimerkkejä tavoista osallistua:

  • kutsu oppilaitos, luokka tai eskariryhmä yritysvierailulle
  • ilmoittaudu puhujaksi koululle tai päiväkotiin
  • osallistu päiväkodin tai koulun yhteishengen nostattamiseen projektilla tai arjen toiminnalla
  • tarjoudu yhteistyöhön kampanjan päätöstapahtuman järjestelyihin
  • sopivaa yhteistyömuotoa voi ideoida myös yhdessä päiväkotien ja koulujen kanssa

Ilmoitetuista yhteistyöehdotuksista koostetaan tarjotin tälle sivustolle. Lukuvuoden 2019-2020 aikana oppilaitokset voivat olla yhteydessä tarjottimelta löytyviin, haasteessa mukana oleviin tahoihin.

Tehdään hyvä fiilis -haaste käynnistyy Yrittäjän päivänä 5.9. ja kestää koko lukuvuoden 2019-2020. Haaste huipentuu päätöstapahtumaan Seinäjoen Keskustorilla keväällä 2020.

 

Lisätietoja

Kati Särmö
Yhdessä yhteistyöllä –koordinaattori, Seinäjoen kaupunki
kati.sarmo@seinajoki.fi

Kaisa Metsänranta (yritykset)
koordinaattori, Seinäjoen Yrittäjät ry
040 765 9716
seinajoen@yrittajat.fi

Yhdessä yhteistyöllä

Seinäjoen kaupungin Yhdessä yhteistyöllä -toimintamalli ohjaa kouluissa arvostavaan kohtaamiseen sekä konfliktien rakentavaan ratkaisemiseen.  Toimintamalli perustuu moniammatillisen osaamisen hyödyntämiseen, oppilaiden osallistamiseen sekä kodin ja koulun väliseen yhteistyöhön. Yhdessä yhteistyöllä vahvistetaan luottamuksen kulttuuria ja lisätään sosiaalista yhdenvertaisuutta.

Yhdessä yhteistyöllä –toimintamalli sisältyy lakisääteiseen koulujen suunnitelmaan oppilaiden suojaamiseksi väkivallalta, kiusaamiselta ja häirinnältä (Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki).

 

Tervetuloa kolmanteen kansainväliseen konferenssiin maaliskuussa 2020!

© 2019 Seinäjoen Kaupunki | Tietosuojaseloste | Privacy Policy